Michał01.12.2014
Jak przed wysłaniem zdjęcia usunąć informację o lokalizacji

W momencie wykonania zdjęcia aparatem znajdującym się w iPhone, czy iPad, urządzenie automatycznie przypisuje lokalizację i informuje nas o tym, gdzie dana fotografia została wykonana.

Co zrobić gdy chcemy wysłać zdjęcie, ale nie chcemy zdradzać położenia i informacji o tym gdzie zostało ono wykonane? Tutaj z pomocą przychodzi nam aplikacja Metapho: Manage Photo Metadata.

Dzięki tej apce przed wysłaniem fotki będziecie mogli „usunąć” informację o tym gdzie dane zdjęcie zostało zrobione. Oprócz tej czynności, która niestety jest płatna i kosztuje 1,79€, aplikacja wyświetla nam także podstawowe informacje na temat zdjęć znajdujących aplikacji Aparat w iPhone.

Lokalizacja

Jak widać powyżej znajdziecie tutaj między innymi: model aparatu, kiedy zostało wykonane zdjęcie, ISO, czy rozmiar pliku.

Metapho: Manage Photo Metadata możecie pobrać z App Store za darmo, lecz opcja usunięcia lokalizacji kosztuje niestety 1,79€.

Metapho
Cena: Gratis
/ Pobierz
Polub nas na Facebooku, obserwuj na Twitterze, dodaj do Google+ lub RSS

MacUser & fan Apple.
@michal_rz