Michał21.11.2016
Uwaga! Ten link „zabija” wszystkie iPhone’y i iPad’y [aktualizacja]

Pamiętacie jak kilka miesięcy temu odkryto w iPhone błąd, który sprawiał, że po wejściu na specjalną stronę iUrządzenie wyłączało się i uruchamiało ponownie? Okazuje się, że obecne wersje iOS posiadają podobny błąd.

W przypadku poprzedniego tak jak i tego błędu trzeba po prostu kliknąć na specjalny link (tutaj), który w tym przypadku odtworzy 5 sekundowy film, a następnie „zabije” Waszego iPhone’a (iPada również). Aby przywrócić iUrządzenie do życia należy wykonać „twardy reset”, czyli przytrzymać przycisk Home i Sleep przez kilka sekund.

zrzut-ekranu-2016-11-21-o-17-42-35

Aktualizacja

Właśnie sprawdziłem i to faktycznie działa! Po około  1-2 minutach od momentu zakończenia oglądania filmu mój iPhone 7 Plus z iOS 10.2 beta 3 się wyłączył tzn pojawił się czarny ekran i małe kręcące się kółeczko. Aby go wybudzić musiałem zrobić twardy reset. Nie klikajcie zatem w ten link.

Polub nas na Facebooku, obserwuj na Twitterze, dodaj do Google+ lub RSS

MacUser & fan Apple.
@michal_rz