AirDrop

Apple aktywuje określony limit AirDrop także w Polsce

Wraz z iOS 16.2 Apple rozszerzyło ograniczenie funkcji AirDrop także w Polsce. O jakie ograniczenie chodzi i na czym polega? Już wyjaśniamy!

Obecnie AirDrop ma trzy opcje: “Odbieranie wyłączone”, “Tylko kontakty” i “Wszyscy”. Obecna opcja “Wszyscy” pozwala użytkownikom otrzymywać pliki i zdjęcia od wszystkich innych użytkowników iPhone’a, którzy są w bliskiej odległości za pomocą AirDrop, ale w iOS 16.2 Apple zmienia sformułowanie na “Wszyscy przez 10 minut”.

Apple aktywuje określony limit AirDrop także w Polsce ciekawostki limit airdrop, iOS 16.2, AirDrop, 10 minut airdrop  Wraz z iOS 16.2 Apple rozszerzyło ograniczenie funkcji AirDrop także w Polsce. O jakie ograniczenie chodzi i na czym polega? Już wyjaśniamy! AirDrop 1

Zmiana po prostu wprowadza limit.  Nowość pozwala użytkownikom na otrzymywanie treści od każdego, ale będzie dezaktywowany po okresie 10 minut, powracając do “Tylko kontakty”. Tweak będzie wymagał od użytkowników wyraźnego włączenia AirDrop, aby móc odbierać pliki i zdjęcia od nieznajomych.

10-minutowy limit dla opcji “Wszyscy” w AirDrop ma sens, zwłaszcza dla zwiększenia bezpieczeństwa urządzenia. Czasami musimy podzielić się czymś poprzez AirDrop z osobą, która nie jest na naszej liście kontaktów, ale wtedy często zapominamy, aby ponownie ograniczyć AirDrop tylko do kontaktów, dzięki czemu będzie on widoczny dla wszystkich bez żadnego ograniczenia czasowego. Oznacza to, że każdy mógłby bez szczególnego problemu wysłać na nasze urządzenie niechciane treści.

Co o tym sądzisz?

Udostępnij
Facebook
Twitter
E-Mail
Dołącz do nas
Czytaj również
Polecamy
Scroll to Top