OneTech13.06.2019
iOS 13 wprowadza opcję szybkiego usunięcia lokalizacji ze zdjęć tuż przed ich wysłaniem

W momencie wykonania zdjęcia aparatem znajdującym się w iPhone, czy iPad, urządzenie automatycznie przypisuje lokalizację i informuje nas o tym, gdzie dana fotografia została wykonana.

Co zrobić gdy chcemy wysłać zdjęcie, ale nie chcemy zdradzać położenia i informacji o tym gdzie zostało ono wykonane? Tutaj z pomocą przychodzi nam nowa opcja w iOS 13.

Jak widzicie poniżej iOS 13 pozwala w szybki i prosty sposób usunąć informację o naszej lokalizacji. Aby to zrobić przed wysłaniem zdjęcia wystarczy wejść w opcje (patrz niżej) i odznaczyć “położenie”.

Gdy to zrobicie lokalizacja zostanie usunięta. Prawda, że fajna opcja? Mi się bardzo podoba. Nie będę musiał już korzystać z innych aplikacji.

Polub nas na Facebooku, obserwuj na Twitterze, dodaj do Google+ lub RSS

Blog technologiczny OneTech.pl
@onetechpl