OneTech11.02.2021
iOS 14 przechowuje dane aplikacji nawet po jej usunięciu

Użytkownik Reddit, blackmolecule, odkrył, że iOS 14 przechowuje dane użytkowników aplikacji nawet po ich usunięciu.

Autor postu był w stanie znaleźć dane użytkownika zapisane w lokalnym pęku kluczy i wykorzystać je ponownie po ponownej instalacji aplikacji. Co ciekawe, sama aplikacja nie prosiła o dane uwierzytelniające, a zamiast tego automatycznie logowała się na konto.

Dane są zachowywane niezależnie od synchronizacji z pękiem kluczy iCloud. Jedynym sposobem na pozbycie się tych danych jest przywrócenie ustawień fabrycznych.

Użytkownik sprawdził również ten błąd iOS na przykładzie aplikacji Facebooka i Instagrama – po odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu tych programów konto jest automatycznie logowane.

Sztuczki i triki w iOS 14 o których możesz nie wiedzieć

Źródło:
Polub nas na Facebooku, obserwuj na Twitterze, dodaj do Google+ lub RSS

Zapraszamy na naszego Twittera.
@onetechpl