OneTech17.09.2018
Uwaga! Ten link wyłącza iPhone’y

Pamiętacie jak kilka miesięcy temu odkryto w iPhone błąd związany z tekstem Unicode? Błąd ten sprawiał, że wysłanie specjalnej wiadomości do użytkownika iPhone’a, powodowało jego ponowne uruchomienie. Okazuje się, że w obecne wersje iOS (nawet iOS 12) posiadają podobny błąd.

W przypadku poprzedniego błędu trzeba było wysłać użytkownikowi specjalną wiadomość tekstową, a teraz wystarczy, że klikniecie na linku tutaj, a Wasze iUrządzenie tak jak w przypadku specjalnej wiadomości wyłączy się i uruchomi ponownie. Zobaczcie jak to wygląda na wideo.

Co ciekawe link resetuje zarówno iUrządzenie mające zainstalowany system iOS 9, iOS 10, iOS 11 jak i najnowszą wersję GM iOS 12. Uważajcie zatem na co klikacie!

Źródło: twitter.com
Polub nas na Facebooku, obserwuj na Twitterze, dodaj do Google+ lub RSS

Blog technologiczny OneTech.pl
@onetechpl