Ta „sztuczka” pozwala ukryć wiadomości od nieznanych nadawców poradniki, ciekawostki nieznani nadawcy IPhone, jak ukryc wiadomosci od nieznanych osob, jak ukryc wiadomosci od nieznanych nadawcow, jak ukryc wiadomosci iPhone  Jeśli Twoja aplikacja Wiadomości na iOS jest wypełniona po brzegi jednorazowymi kodami autoryzacyjnymi, spamem i innymi wiadomościami od osób, których nie znasz, może utrudnić Ci znalezienie rozmowy zawierającej ważne informacje.  imessage 1300x700

Ta „sztuczka” pozwala ukryć wiadomości od nieznanych nadawców

Jeśli Twoja aplikacja Wiadomości na iOS jest wypełniona po brzegi jednorazowymi kodami autoryzacyjnymi, spamem i innymi wiadomościami od osób, których nie znasz, może utrudnić Ci znalezienie rozmowy zawierającej ważne informacje. 

Jednak użytkownik TikTok o nicku @ambre_skye opublikował film pokazujący, jak właściciele iPhone’a mogą korzystać z funkcji stworzonej przez Apple , aby ukryć wiadomości od nieznanych nadawców. Pamiętaj, że ta „sztuczka” nie zablokuje Ci możliwości otrzymywania wiadomości od osób lub firm, których nie znasz, ale pomoże Ci zachować sprawniejszą skrzynkę odbiorczą.

Aby ukryć wiadomości na iPhone przed nieznanymi nadawcami, postępuj zgodnie z tymi wskazówkami. Najpierw upewnij się, że masz na telefonie najnowszą wersję iOS. Możesz to łatwo zweryfikować, przechodząc do Ustawienia – Ogólne – Aktualizacja oprogramowania. Jeśli tak, przejdź do Ustawienia – Wiadomości i przewiń w dół do Filtruj nieznanych nadawców i włącz opcję.

@ambre_skye I bet 99% of you didn’t know this iPhone secret 🤫 #iphone #iphonetricks #GossipGirlHere #iphone11 #iphone12 #iphonehacks #viral #fy #trending ♬ Mercy – Jonas Brothers

Po włączeniu przejdż do aplikacj Wiadomości  kliknij Filtry w lewym górnym rogu. Spowoduje to udostępnienie trzech różnych opcji filtrowania wiadomości: Wszystkie wiadomości, Znani nadawcy i Nieznani nadawcy. Jeśli chcesz wyczyścić skrzynkę odbiorczą i ukryć wiadomości od nieznanych nadawców, wybierz pozycję Znani nadawcy. Umożliwi to przeglądanie tylko wiadomości wysłanych przez osoby i organizacje, które są Ci znane.

Pamiętaj, że za każdym razem możesz wrócić do poprzednich ustawień wyłączając opcję. My korzystamy z niej od lat. A Wy? Dajcie nam koniecznie znać w komentarzach.

Udostępnij
Facebook
Twitter
E-Mail
Dołącz do nas
Czytaj również
Polecamy
Przewiń do góry